tirsdag 25. august 2009

Neste år?

Sakset fra Orkanger Vel:
"Gjølme 2009-08-23 17:57
Kom igjen Orkanger IF. Vurder et fremtidig samarbeid med Glimt isteden for OIL. Vi har bestandig hatt et godt forhold oss imellom, og Gjølme skolekrets er i stor utvikling. Sammen kommer vi til å ha et utrolig stort utviklingspotensiale med tanke på barn, idrett og fotball."

"Kjell Ivar Gumdal 2009-08-24 00:43
Hei !Jeg synes Gjølme har ett bra innlegg,vess d bli forandringer i organiseringa av fotballen i orkdalen,noe må skje !!!! "

"Mor 2009-08-24 16:49
E helt enig i det Gjølme sier og Kjell Ivar Gumdal. Det ha vært helt topp m samarbeid mellom OIF og GLIMT."

"Terje 2009-08-24 17:00
Knakende godt forslag fra Gjølme. La Oil få styre med sitt, så kan de som ønsker å samarbeide forenes. I tillegg blir alle som er glad i fotball kvitt bråket og krangelen rundt Orkla og OIL. "

"naboer 2009-08-25 01:04
Mange gode meningsforslag har kommet de siste dagene. Vi foreslår at OIL fra neste år får starte opp med seniorlaget sitt (Orkla 3 ), mens Idrettsparken og OIF ( sammen med Glimt ) danner eget seniorlag igjen. La damelaget fortsette som før med Orklanavnet, men med Idrettsparken som hovedarena. Damene har jo nesten ikke treningstid på hovedarenaen sin i dag. Damelaget kan få klubbhuset på Nedre Rømme, mens herrene etter hvert kan ta i bruk gammelklubbhuset som snart skal utbygges. Dette forslaget vil ganske sikkert bygge identitet og tilhørighet, og på sikt sportslig fremgang."

NOEN KOMMENTARER TIL DETTE?

Det kan bli sprekt det, men her må man holde tunga rett i munnen. For endel år siden forsøkte Bodø-Glimt å ta navnet til Glimt! Førts ville de bare ta det, når de spilte i cupfinale første gang. Det gikk ikke. Andølen og'n Bonvik passa vel på det.....

Så kom det henvendelse fra Bodø om de ikke kunne få oveta Glimt-navnet. Det ble avvist det også, Glimt var Glimt først.....

Så om det nå skal bli samarbeid, må ALT gjøres for å bevare Glimt-navnet!

Det blir litt kjipt med Orkanger-Glimt og, for da har Bodø-Glimt ei fin unnskyldning til å nå fram med sitt opprinnelige forsøk fra 1974.

Men et skikkelig samarbeidslag mellom Glimt og Orkanger, det kan bli noe!

I likhet med Evjens-byggen har det alltid vært god tone og kontakt mellom Råbygda og Orkanger. Avstanden er kort og kommunikasjonen har vært bygget naturlig gjennom generasjoner.

OIL kan gjerne holde på alene de, så lenge resten av dalføret går sammen om a sette nasering på Asphjell! Nasering og fotjern!

Da får vi ett skikkelig fortballag i Idrettsparken, ikke noe Orkla FK i senior, damelaget må inn i OIF-Glimt for å få slippe til med fulle rettigheter i Idrettsparken.

Orkla 3 må ut av Idrettsparken.

Glimt og OIF kjører videre med aldersbestemte klasser og juniorlaget bygges ut som rekruttering til seniorlaget.

Men hva med all annen idrett i både Glimt og OIF? Det er da på tide å begynne å tenke slik at man bare skal ha ett stort lag i nedre del av dalføret, hvor man har mange, mange aktiviteter, og hvor man tar i mot aktiviteter som det tradisjonelt ikke har vært plass til, hverken i OIF eller Glimt? Klatring, sportsskyting, gokart mye annet som opptar ungdommen - ikke alle spiller fotball....

Bare for å illustrere rom for nytenkning : i dag er det sik at nye sportsgreiner er i ferd med å oppstå.

På samme måte som at brettseiling, snøbrett, kulekjøring og surfboard var 80-tallets X-games og etter hvert har blitt anerkjent (men ikke noen synlig aktivitet i Orkdal?) er såkalt pro-gaming det nye i dag.

Unge utøvere spiller det som foraktelig kalles "dataspill" på nett og i turneringer og de beste er like seriøse og trener MER enn de fleste vanlige idrettsutøvere.

Det burde være noe det også er plass for i et samarbeidslag, Idrettshallen står fiks ferdig i Idrettsparken, det rengs kune et utbygget datanett og endel el-kabling, så er man i gang. Dette burde være med i planene for Hall3 og beyond that.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten