fredag 14. august 2009

Exit Orkla FK?

Sitat :
"Orkla-avtalen i OIFs hovedstyre
Det er viktige saker på dagsorden når hovedstyret i OIF møtes onsdag 19. august. Vedtak om både Orkla-avtale, Kunstgressbanen ligger til grunn når OIF planlegger ekstraordinært årsmøte."


http://www.orkanger-if.no/index.php?artikkelvalg=vis_innhold&visning=1&id=2017&kat=529


OIF innkaller til ekstraordinært årsmøte :

"Ekstraordinært årsmøte sept. 2009 med føgende agenda:
- Finansiering lager Nedre Rømme
- Kostnadsoverslag renovering/utbygging av Klubbhuset i Idrettsparken
- Samarbeidsavtale OIF/OFK om kunstgressbanen i Idrettsparken
- Samarbeidsavtale OIF/OFK/OIL om fotball-samarbeid "

Spesielt de to siste punktene har satt sinnene i kok på Orkanger.

Det er ikke for hardt tatt i å si at OIL ligger bak og saboterer samarbeidet, Orkla betaler ikke sin andel av Kunstgressbanen, og det eksisterer ingen vilje til samarbeid fra OIL.

Slik forholdene er i dag er det ikke plass til 3 klubber, OIL, og OIF har muligens plass til hver sine lag, men Orkla FK blir gjøkungen i reiret og må vekk, om ikke noe drastisk skjer og man ser lyset på Fannremsmoen......

Om man har plass og baner nok på Fannremsmoen gjenstår og se, det vil antakelig bli umulig å leie baneplass i Idrettsparken, uten at man betaler baneleie på forskudd, OIF er skikkelig lei av tomme løfter og brutte avtaler fra fannremsmiljøet!

Man ser nå klart og tydelig hva som har vært planen og planleggingen fra OIL's side de siste 5 - 6 år, der har man avskrevet Orkla FK for lenge siden og ensidig arbeidet for å kunne posisjonere OIL's eget lag best mulig etter smellen og bruddet som ser ut til å komme nå.

Når historien om dette skal skrives, er det på sin plass å minne om hva som var den faktiske situasjon høsten etter at OIL rykket ned, og før inneværende samarbeid ble etablert:

OIL sto uten folk, de sto uten mulighet til å stille lag. Hadde ikke Orkla FK kommet, hadde OIL i dag mest sannsynlig vært UTEN fotballavdeling, eller hadde spilt i de to nederste divvisjonene....... Etter et slikt havari ville nok de interne samarbeidsforholdene innen OIL ha blitt helt umulige, og hele lagets eksistens kunne ha stått i fare.
Det siste kom jo til syne i et internt oppgjør i OIL for et par år siden, hvor det stormet sterkt omkring Asphjells person og hans disposisjoner rundt Knyken og motorbane oppe på åsen.....

Vi innser det smarte og den kaldblodige planleggingen som fulgte og som var den egentlige agendaen for å få med en ærlig mann, med stort fotballhjerte som Nikki, OIF, med på planene om å etablere Orkla FK : man så nok Orkla FK som en midlertidig nødløsning, inntil man igjen hadde folk og sto sterkt nok til å stille eget lag.
Selv i nederlagets time er det bedre å ta samling i bånn, og samles om en ytre, felles fiende, nemlig OIF, og fortsette med sabotasje og undergraving, inntil man står sterkt nok til å ta et brudd.

I høst kommer opppgjøret. Det blir ikke pent og mye skitt vil bli virvlet opp.

Da er det viktig å ha klart for seg, selv om det finnes eksempler på mer eller mindre entusiasme om samarbeidsklubben på Orkanger og innen OIF også, står det klart, ved å vise til det som faktisk har skjedd at fra Orkangers og OIFs side har man gått inn i samarbeidet med åpent sinn og ærlige hensikter.

Det finnes nok eksempler på det samme innen OIL også, men de toneangivende krefter, de som sitter i ledelsen har ikke gjort det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten