søndag 16. august 2009

Har Orkanger-fotballen sovet på vakt?

Sakset fra Orkanger Vel:

"Som tidligere omtalt skal OIFs styre drøfte Orkla FK på et møte onsdag.
Orkla-modellen er spesiell siden samarbeidslaget omfatter bare senior- og juniorfotball. Klubben har dessuten to hjemmebaner.


Barne- og ungdomsfotballen ligger inn under moderklubbene OIF og OIL. Argumentet mot denne løsningen er at klubbfølelsen, entusiasmen og dugnadsånden blir værende i moderklubbene, mens få brenner for satsingsklubben OFK.

Orkdal IL ga beskjed om at klubben ikke vil overføre ungdomsfotballen sin til Orkla da forhandlingene om ny samarbeidsavtale startet i vår.

OIF fotball ønsket å overføre eget guttelag til Orkla foran denne sesongen.

OIF fotball sliter på ungdomssida. Flere lag er lagt ned de siste par årene. Mange barn fra Orkanger er derfor henvist til å spille fotball i Orkdal IL, trass i at de bor i gangavstand fra Idrettsparken."

Dersom denne situasjonsbeskrivelsen stemmer, så er det mye som har vært ravgæli lenge på Orkanger!

Allerede for 10 år siden, når samarbeidet ble etablert, så ble det, tross alle fine ord, rett og slett parkert og satt på vent i flere år, ved at man hyret inn OIL-treneren som trener for satsings-klubben.

Det gav kilde til en massiv misnøye på Orkanger, en misnøye det var umulig å gi uttrykk for, den gangen fantes ingen luftekanaler som feks dette og andre forum. Spillerne reagert med å gå til Glimt, og Løkken.... Supporterne reagerte med å finne noe annet å gjøre og oppdaget at de trivdes bedre med det enn å stå på tribunen.....

Alle tilløp til å ventilere skuffelsen ble oversett fra både OIF-lederne og ikke minst direkte sensurert og undertrykket i Sør-Trøndelag.

Man har hele tiden fått demonstrert fra OIL-hold at man ikke respekterer inngåtte avtaler. I stedet har sabotasjearbeidet fra Asphjell og OIL-ledelsen fortsatt med uforminsket styrke. I tillegg har man plassert lojale Asphjell-folk i det kommunale idrettsutvalget, uten at OIF-ledelsen har reagert synderlig på det.

OIF later til å ha vært handlingslammet, og å ha forholdt seg passive i hele denne perioden. Det er først nå, når man står like overnfor et totalt havari, både sportslig og ledelses- og samarbeidsmessig at det kommer noen spake reaksjoner.

Spillet fra OILs side har vært usedvanlig, både usedvanlig gjennomtenkt og usedvanlig svikefullt.

Som kjent er Asphjell "partikamerat" med både Wormdal og Larsen og mange andre - Orkanger har jo vært en ASP-bastion siden før krigen..... Det ser ut til at partisamhørighet på en snedig måte har blitt brukt til å kneble OIFs folk, samtidig som AP-folka på fannremsmoen friskt og uten hemninger har samarbeidet med alle både partikamerater og "politiske uvenner" som har vært villige til å ramme OIF og dermed ikke minst Orkanger, på en eller annen måte, det være seg Hall-sak eller eller høyst påkrevde bevilgninger for øvrig på kommunens hoved-idrettsanlegg.

(Vi kan bare minne om at det ligger en løpebbane i Idrettsparken, den har fortsatt samme forhistoriske koksgrus som ble lagt til åpningen i 1947 - den er antakelig pr dato bevaringsverdig!)

Hele dette spillet har fått løpe, det er en fortsettelse av en ubrutt rekke tiltak mot Idrettsparken de siste 40 år, siden Storkommunen ble en realitet har ingenting skjedd i Idrettsparken uten ved en massiv forutgående mobilisering fra selve befolkningen på Orkanger, og dessverre er det ikke OIF-ledelsen som har ledet an her, i de fleste tilfelle. Hederlig unntak : Asbjørn Knutsen som skar gjennom og sto i spissen den gang Hall 1 ble bygget, men HAN kom ikke fra AP.......

Nå står vi foran et sammenbrudd. Det har ikke nyttet å få gjennomslag for en så enkel tanke en gang, som at et fotballlag skal ha EN heimearena.
I Orkdal er det EN naturlig arena for et topplag, og det er Idrettsparken, en av landets flotteste idretts- og fotballanlegg, om det bare hadde blitt verdsatt og tatt vare på av de som sitter med pengesekken, og ikke hadde blitt ofret på en stupid bygdastrids skitne alter.....

Nå står vi foran slutten. OIF står tilbake som den sannsynlige TAPER i dette spillet. Det fordi Asphjell og Co. allerede HAR samarbeid bak kulissene med betydningsfulle politikere : Bang, Grønset, Wormdal (V. Svorkmo) og andre, KrF feks..... og fordi man ikke HAR noen innsikt i hverken administrasjon eller blant politikere i denne kommunen i å ta vare på en kulturperle midt i kommunens SENTRUM : aksen Idrettsparken, Idrettshallen, Hermetikken, Gammelosen, Terna.

Til sammen en unik mulighet, noe som KUNNE ha blitt et mønster for hele Trøndelag - minst! Det kommer sikkert til å bli skuslet bort av politikere som ikke skjønner at for å beholde noe, må man investere! Den som står stille på 1947-nivå, blir frakjørt, og ligger død igjen iveigrøfta.

Det ser ut til at alle er komfortable med det : Fannrem som koser seg og tror de har vunnet, de skjønner ikke at selve framtida dermed er tapt, Politikerne som ikke skjønner filla, og har vegringsangst mot å bruke penger og gjøre en realistisk vurdering av hva som er mest fremtidsrettet og hvor det er smart å konsentrere innsatsen. I stedet velger man å sultefore og å spre innsatsen slik at man til slutt står igjen med ingenting.

Hva skal så OIF gjøre? Andre deler enn fotballen lever sitt liv i beste helse. Skal OIF bare legge ned fotballen, forvise den til Fannremsmoen og gå Grønset og Bang i møte og gå inn for å bygge ned Idrettsparken? Så får de borgerlige politikerne i dalføret sin våte drøm oppfylt, OIL tror at de har vunnet en "seier". For sent vil de oppdage - om ca 20 år kanskje at de spilte høyt og tapte i 2009 - 2010, og ødela fremtiden for alle, seg selv innkludert!

Vi går en spennede høst i møte!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten