lørdag 30. mai 2009

Sviket i Formannskapet stadfestet!

Sitat:
"18-17 MOT ny bane 3 i Orklahallen
Med bare én stemmes overvekt sa kommunestyret onsdag nei til å bevilge ti millioner kroner til ny bane 3 i Orklahallen. Den lokale blokkpolitikken fortsetter: Orkdalslista, Senterpartiet, Venstre, KrF og Høyre (18) sier nei. Arbeiderpartiet, SV og Fremskrittspartiet (17) sier ja. "

Da er det klart, Høyre gikk med den borgerlige blokken og sviker dermed Idrettsparken, Orkanger Idrettsforening, Idrettsparkens Venner og Orkla FK, da saken on Hall3 Bane 3 kom opp i Kommunestyret, etter den skuffende forhåndsinnstillingen i Formannskapet.

I et tidligere innlegg kom vi i skade for å "glemme" SV. Det er beklagelig.

Mern det er et større problem for SV enn for oss, ser man tilbake i historien har nok SV stort sett støttet Idrettsparken og videre utvikling der - så lenge det ikke komme i konflikt med skolepolitikken og Follo - av en eller annen grunn har SV tatt over for Venstre i å være "lærerpartiet" i Norge.

Så det ser ut til at SV til stadihghet stiller seg selv i skyggen og blir glemt. I denne saken har de imidlertid stemt RIKTIG!

Så er det Fremskrittspartiet: partiet har gjennomgått en bemerkelsesverdig snu-operasjon, det skal deres lokale leder Torstein Larsen ha honnør for, han har svelget noen kameler og et par politiske prinsipper og har - siden Idrettsparkens Venner satte denne saken på dagsorden, gått tilbake på sin tidligere politikk og har støttet både Idrettsparken og sentrumsutviklingen på Orkanger.

Så langt ser det ut som om han har brutt med den borgerlige blokken. Spørsmålet er, ved neste kommunevalg, kan vi STOLE på Fremskrittspartiet? Kan vi stole på at de klarer å holde fokus på langsiktige mål og langsiktig utvikling av sentrum og Idrettsparken, eller er de til salgs for et par politiske bein, slik at de går tilbake til den borgerlige blokken dersom de bare får plass og innflytelse i praktisk politikk i Orkdal?

For det som står klart etter dette avstemningsresultatet er at den borgerlige blokken gir totalt F! i alt som heter sentrumsutvikling. De NEKTER å ta politisk og økonomisk ansvar for utviklingen av og moderniseringen av Idrettsparken. I steder taler feks Bang i forblommede vendinger om at man må "samarbeide med næringslivet" og "finne andre økonomiske løsninger"

De borgerlige har hengt hele sentrumsutviklingen og Idrettsparken til tørk, toer sine hender og tar sjansen på at politisk sujksess ligger i å sloss om å dele de borgerlige stemmene UTENFOR Orkanger, samtidig som man innser at man ikke har noe å hente på Orkanger.

At de ikke skjønner at de også dermed har stengt seg selv ute fra et betydelig stemmepotensiale i andre deler av kommunen, betyr at de ser helt bort fra Arbeiderpartiets velgergrunnlag i HELE kommunen.

Men for oss som er opptatt av en rettferdig og balansert utvikling av kommunen, og - for å sitere høyres partiprogram - er opptatt av å utvikle for fremtiden ved å bevare det beste fra fortiden (gjennom oppgradering av Idrettsparken!), står det klart, vi har bare TO politiske alternativer, Arbeiderpartiet og SV, med Frp forløpig på venteliste A. De andre partiene er direkte fiendlig innstilt til alt som er på Orkanger, alle som bor der og all utvikling.

De borgerlige partienes politiske credo kan enkelt oppsummeres i dette "leve Jåren! skjit i Orkdal'n"

God bedring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten